Basic PLA Loof Groen

Basic PLA Loof Groen is een product in de kleur Loof Groen dat gebruikt kan worden als filament voor de 3D printer. Het object wat de 3D printer er mee zal produceren zal dus Loof Groen worden en dit is tegenwoordig één van de kleuren die je het meest zal tegenkomen in moderne interieurs. Daarnaast is Loof Groen ook een kleur die je goed voor de tuin kan gebruiken, omdat het dan past in de natuur van de tuin. PLA filament is verder sowieso een product dat je als beginnende 3D-printer gebruiker goed kan gebruiken. Het staat erom bekend biologisch, natuurlijk, makkelijk in gebruik en stevig te zijn. Hoe dat precies komt, staat hieronder uitgelegd.

Wat maakt PLA zo sterk en biologisch?

Basic PLA Loof Groen wordt zo sterk omdat het gemaakt is van gemodificeerde maisolie. Dit is meteen waardoor het product ook biologisch is. Maisolie is een natuurlijke hulpbron en wordt uit de natuur gehaald. Hierdoor zal het product na modificatie ook altijd gemakkelijk biologisch afbreekbaar worden. Met het werken met een 3D printer ben je dus ook goed voor het milieu bezig. De stevigheid wordt verder bevestigd doordat het product nauwelijks last van warping blijkt te hebben. Dit houdt in dat het product niet kromtrekt tijdens het printen van het object.

De temperatuur voor PLA

Naast de bovenstaande kenmerken staat PLA er ook om bekend om met relatief lage temperaturen prima te functioneren. Met een temperatuur rond de 50 graden Celsius gaat het proces prima en weet je zeker dat je een stevig object krijgt. Waar je normaal een verwarmde kamer nodig hebt om het product goed te laten maken, is dit bij PLA ook niet nodig. Het kost je dus ook nog eens relatief weinig energie om de printer zijn werk te laten doen. Basic PLA Loof Groen is daarmee dus zeer milieuvriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *